De eerste week is achter de rug...

Blijf op de hoogte en volg

25 September 2006 | Frankrijk, Parijs

Nou,

dat was me het weekje wel. Eerst maandag en dinsdag naar de universiteit geweest, daarna ben ik de omgeving gaan verkennen en in het weekend natuurlijk een pilsje pakken in de kroeg (savoir vivre noemen ze dat, maar daar was ik al eerder mee bekend).

De universiteit bevalt wel: het niveau is prima te volgen op dit moment, want dat kan natuurlijk een duikvlucht nemen, maar dat zie ik dan wel weer. Echter, de taal is nog wel een moeilijkheid. Ze bedoelen het allemaal zo goed, iedereen wil mij helpen, maar ze praten allemaal zó snel. En als ik dan vraag alsjeblieft iets langzamer te praten dan kijken ze of ze water zien branden, want ze deden al hun uiterste best om het mij te vergemakkelijken! Nou ja, typisch Frans zal ik maar zeggen, maar iedereen is verder wel heel aardig. Woensdag had ik een congres, was georganiseerd voor studenten die over de grens willen (jaja, dubbele betekenis), bedrijven zoals toys 'r us, BNPParibas, Pierre et Vacances en Auchan waren vertegenwoordigd. Dit was interessant en misschien heeft mijn lobbyen vruchten afgeworpen, maar daar moet ik nog even op wachten.

Het weekend was dus vermoeiend, maar bovenal erg leuk. Samen met een vriendin uit Zwitserland (Andrea uit Bern) heb ik de stad verkend: Montmartre (kunstenaars wijk), Sacre Coeur (oude kerk), de Eiffeltoren (is 's avonds het mooist, tevens woon ik 1,5 km vanaf, dus uitzicht is in de pocket), Montparnasse (hoogste wolkenkrabber van Europa), Notre Dame (nog oudere kerk), Champs Elysee (lange en dure straat, is 's avonds ook het mooist) en Quartier Latin (uitgaansgebied met veel barretjes, restaurants, etc.) zijn enkele van de vele plaatsen die wij levensecht hebben mogen aanschouwen. Saint-Germain, was ook leuk, maar de taxi's houden er een eigen systeem op na en dat kan soms knap lastig zijn als je daar niet van op de hoogte bent.

Straks komt de poetsvrouw, dus ik moet nog even afwassen en dan is de dag al weer bijna voorbij.

De foto's komen nog...die krijg ik van Andrea, er zullen er nog meer komen, als ik een digitale camera heb gevonden die de juiste prijs/kwaliteit verhouding representeert.

Groetjes aan iedereen vanuit Parijs, rue Saint Charles

Sander

• 25 September 2006 - 17:21

Bruder:

Sandee, das een mooi verhaaltje jij hebt het maar druk daar met al dat bourgondische leven. Ok moi dat de eerste bezoekster al is geweest hopen dat er nog vele mogen komen (multi-intrepretabel) Maar goed wij willen foto's (ongecensureerd) van dre'tje dus dan witte't. Ennuh hoe is het met die franse huisgenoot van je, kan ie een beetje koken of wordt dit jaar pain, pain en nog eens pain.
    Tja hier verders niet zo veel bijzonders, oh jawel maxima is weer zwanger. Heeft Lex toch weer raak mogen schieten, zal wel dyslexia gaan heten.

Maar goed ik ben er weer vandoor, ga een balletje mayo eten.

Veel groeten en au revoir,
    ton frere

• 25 September 2006 - 18:34

Harrie:

Ik zie dat je je huiswerk dat ik je heb meegegeven goed doet. Je kunt ons dan over een tijdje ook mooi in Parijs rondleiden. Je hebt dit weekend na dat biertje op weg naar huis toch niet stiekem tegen de eifeltoren aan staan te pissen he? Ik lees trouwnes tussen de regels door dat je ook je kamer al op de onvervalste Sander Swaghoven wijze hebt ingewijd. Ik hoop echter dat je nog niet zo ver als Lex geschoten hebt.

Salút!

Harrie

• 25 September 2006 - 18:41

Martijn & Annelies:

Ha Sammie,

Skon, skon, skon! Heb al die bezienswaardigheden nog vers op m'n netvlies staan...errug mooi. Ga ook eens naar cimetière du Père Lachaise, beetje luguber maar toch ook wel indrukwekkend.
    Veel plezier nog en succes en tot mails!

Groeten uit de kampioenenstad!

• 25 September 2006 - 19:10

Peter,Susanne & Kids:

Hallo Sander
    Fijn om te horen dat het leuk is en zeker zal het erg wennen zijn,maar al het begin is moeilijk.Wij hebben ook ooit z'n verkenning door de stad Parijs gedaan en dat was enorm indrukwekkend.Ik hoop dat je een fijne tijd zult hebben en we horen graag weer een keertje van je Kusjes van Bo&Joep
    Groetjes Peter en Susanne

• 25 September 2006 - 19:23

Linda:

Hey Sander!

Ik krijg echt de kriebels van dat verhaal, John en ik zijn daar ook allemaal geweest.... Zoooooo leuk!!!!!
    Nou kijk iig uit naar je foto's...

Au revoir!

Kus Linda

• 25 September 2006 - 20:20

Rolf:

Sander,
    ik heb het alweer door. Alles verloopt op z'n Sanders. That is a good thing.... Wel lastig die taal, maar dat had ik je ook wel kunnen vertellen. Het was dus gezellig met ons Dreetje. Tis ok wel unne gezellige wa... Om maar niet bij de rest achter te blijven zal ik ook nog maar even vragen om wat foto's, misschien bespoedigt dat het proces. Klinkt allemaal goed, maar waarom zou je ook een saai verhaal schrijven?
    Groeten vanuit Den Bosch, orthenstraat
    Rolf

• 25 September 2006 - 20:28

Tamara:

En het eerste avontuur is in de pocket!! Goed bezig Sander, de eerste toeristische route is zo te lezen achter de rug en goed geslaagd. :) En als ik dan denk aan je uitzicht dan word ik wel een stuk minder vrolijk met die treinrails achter mijn huis :( Maar niet lang meer en dan ga ik mijn nieuwe stad ook ontdekken.. of ik daar een mooie concurrent van de Eiffel ga vinden moet ik nog even open laten, maar ik heb ook wel een plekje wat er schitterend uitziet in de avond... vooral al die mooie rode lampjes...hihi..:p Veel succes nog op school en dan maar snel die mooie cd-rom (op high speed) van je in die laptop wie weet zit het franse talentempo er dan snel in.. doeggg x Tamara.. (jeetje wat een verhaal)

• 26 September 2006 - 06:04

John:

Je bent er op vooruit gegaan zo te zien. Eigen poetsvrouwtje, Dreetje over de vloer, pilsjes pakken. Wat wil een man nog meer. Nog veel plezier daar en doe Mona Lisa de groeten van me.

Mzzl John

• 26 September 2006 - 07:14

Sander:

Dag mannetje,

Alles is al gezegd,
    alles is al geschreven,
    Elke aanvulling klinkt nu slecht,
    dus geniet van het Franse leven.

Enjoy

Bart

• 26 September 2006 - 12:44

Ataturk:

Hey menneke,

Ik had geen zin een een mooi rijmpje dus vandaar dit korte berichtje

Klinkt allemaal niet verkeerd daaro in Paris. Hier in het warme en broeierige Istanbul is ook alles in orde. Sander ik weet hoe het is om een poetsvrouw te hebben :)..Doe Lexke de groeten van me en die foto's die mogen wel eens opschietten.

Groeten,
    Jack

• 03 Oktober 2006 - 17:38

René:

He Sammy,ik heb je link nu eindelijk ook ontvangen. Laat jezelf niks wijs maken door die Fransen he (ook op school niet :-) Veel plezier daar, en see you in ieder geval weer in de sneeuw.

• 03 Oktober 2006 - 17:39

René:

• 06 Oktober 2006 - 08:48

S.W. Ank:

De tweede week is inmiddels achter de rug.... en de derde ookal bijna...Waar blijven die foto's met de chiquita`s???

Groetn

• 07 Oktober 2006 - 00:56

Belinde:

Die Fransen die rebbelen altijd maar wat raak ja. En het eten is niet te eten. Tenminste ik snap nooit waar ze de term "Franse keuken" vandaan halen. Misschien een opdracht om dat eens uit te vissen?
    Liefs, Belinde

• 07 Oktober 2006 - 18:17

Myon, Marius & Kids:

Hieperdepieperdepiep... Sander, van harte proficiat met je verjaardag! De borrel houden we weer tegoed (dat doen we al een paar jaar?!). Maak er in La France een gezellige avond van avec biere et vin enne, PROOST! Dikke kus en veel liefs van ons allemaal en speciaal van mij...Myon, au revoir!!!

• 11 Oktober 2006 - 20:53

Jeanne:

Heej die Sam.Alles palettie, dat hoor ik wel.Moi foto's.
    En je verjaardag nog een beetje gevierd met un pilske??Neem ik aan van wel!Groetjes van de rest van de femilie,houe ketakt en van mij een dikke kus.Sjaan.

• 12 Oktober 2006 - 16:19

Jo En Marij:

Sander, van harte gefeliciteerd met je 24e verjaardag. We hopen dat je toch een leuke verjaardag hebt gehad, daar in je eentje. Groeten uit Boekel, Jo en Marij